IJsclub Nieuw-Vennep en Omstreken

Welkom Oprichting Clubgebouw Prijzen en openingstijden Evenementen Contact Links

Het Clubgebouw

Op deze pagina vindt u informatie over het clubgebouw vanaf de jaren zeventig tot nu.

Algemeen

De jaren zeventig hebben veel geld gekost voor de ijsclub. Het houten clubgebouw verkeerde in een nogal bouwvallige staat, omdat er steeds weer vernielingen werden aangericht. Het bestuur wilde proberen om samen met andere verenigingen tot een oplossing te komen.

Gezamenlijk clubgebouw

In 1975 besloten de Tafeltennisvereniging, de Postduivenvereniging en de IJsclub gezamenlijk een clubgebouw te bouwen bij de ingang van de ijsbaan. Een jaar later is het clubgebouw afgebouwd en ingericht. Het ledenaantal is op dat moment 3000! In 1982 is de uitbreiding van het clubhuis met een berging gerealiseerd.

Brand

Op woensdagmorgen 24 juni 1987 is brand uitgebroken in ons gezamenlijk clubgebouw van de Tafeltennisvereniging, Postduivenvereniging en de IJsclub.
Ons deel brandde geheel uit en werd het gehele inventaris: Veegmachine en sneeuwblazer, sneeuwschuivers, banken, rubber matten, tafels, bureau en kasten vernietigd. Helaas was het inventaris niet verzekerd.
De herbouw kwam in december gereed, maar de inrichting van het gebouw zou voor het ijsseizoen toch heel eenvoudig moeten worden.

Foto van het clubgebouw

Hier ziet u een foto van het clubgebouw en de natuurijsbaan op 28 januari 2001.